Fen - Edebiyat Fakültesi
2020-07-15

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Üniversitemizde Gerçekleşti



15 Temmuz 2016 tarihinde yapılan hain darbe girişiminin 4. yılında Demokrasi ve Milli Birlik Günü Programı Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde çeşitli etkinliklerle gerçekleşti.

Rektörlük Konferans Salonunda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yakup YÜKSEL’in şehitlerimizin ruhuna okuduğu Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmasında “Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak bizler, 15 Temmuz’da yaşananları unutmayacağız ve de unutturmayacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye 15 Temmuz 2016 öncesinden çok daha güçlüdür. Bunun için bizler de elimizde gelen her şeyi yapacağız” sözlerine yer verdi.

Fakültemiz  Dekan Yardımcısı ve Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, “15 Temmuz Destanı” konulu bir konferans verdi. Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ, dünyada ve ülkemizdeki darbeler tarihine değinerek başladığı konferansında hain terör örgütünün güzel dinimiz İslam’ı kirli emellerine nasıl alet ettiğine dair analizlerini paylaştı.