Fen - Edebiyat Fakültesi
2020-04-30

Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ''ın Konuşmacı Olduğu ‘’Kut’ül Amare Zaferi’’nin 104. Yılını Anma Dijital Konferansı Yapıldı



     

 

         Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Balkan Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (BALKAM) tarafından, Kut'ül Amare Zaferi'nin 104. yılını anmak amacıyla dijital ortamda bir konferans gerçekleştirildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN’in yönettiği konferansın konuşmacısı Fakültemiz Dekan Yardımcısı ve BALKAM Müdürü Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ idi.

          Zoom uygulaması üzerinden canlı olarak gerçekleşen konferansa Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent EKER ve Prof. Dr. Yılmaz ÇAKICI, Fakülte Dekanları, Enstitü Müdürleri, Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler online olarak katıldılar.

          Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin ŞAHİN gerçekleştirdiği konuşmada, “Şanlı tarihimizde yazılmış unutulmaz kahramanlık destanlarından biri olan ve ecdadımızın azmi ve vatan sevgisiyle kazanılan Kut'ül Amare Zaferi'nin 104'üncü yıl dönümünde tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve saygıyla anıyorum” dedi.

           Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ ise gerçekleştirdiği dijital konferansta  “1916 yılında Irak Cephesi'nde kazanılan Kut'ül Amare Zaferi, Osmanlı Devleti'nin I. Dünya Savaşı'nda yazdığı büyük bir kahramanlık destanıdır ve Çanakkale Zaferi’nden sonra kazanmış olduğu ikinci büyük zaferdir” dedi.