Fen - Edebiyat Fakültesi
2018-12-03

Kimya Bölümü Genç Kimyagerler Topluluğu Deva Holding A.Ş.’nin AR-GE tesislerine teknik gezi düzenledi.



 

 

Fakültemiz Kimya Bölümü öğrencileri Genç Kimyagerler Topluluğu Koordinatörü Doç.Dr.İbrahim İsmet ÖZTÜRK ile birlikte Deva Holding A.Ş.’nin AR-GE laboratuarlarına teknik gezi düzenlediler.

1958 yılında faaliyetine başlayan DEVA Holding, Türkiye’nin köklü ilaç üreticilerinden biridir.  Hali hazırda, ürün portföyünde onkolojiden kardiyolojiye, solunum sisteminden oftalmolojiye 13 farklı terapötik alanda yaklaşık 400 ürün bulunmaktadır.

            Gerçekleştirilen teknik gezide AR-GE Bölüm yöneticisi Sayın Dr. Bekir KARLIAĞ tarafından AR-GE laboratuarlarında yapılan çalışmalar hakkında genel bilgi verilmiş ve ardından önformülasyon ve pilot üretim sahası, sentez ve ölçek büyütme laboratuvarları, stabilite sahası, analitik geliştirme laboratuarları ve pilot üretim tartım sahası gezilmiştir.

Bu teknik gezinin düzenlenmesinde bizlere yardımcı olan Deva Holding A.Ş. İnsan Kaynakları Uzman Yardımcısı Sayın Özlem BOZTAŞ’a, AR-GE Bölüm yöneticisi Sayın Dr. Bekir KARLIĞA’a ve teknik gezi esnasında öğrencilerimize verdikleri değerli katkılardan dolayı Deva Holding A.Ş. yetkililerine teşekkür ederiz.