Fen - Edebiyat Fakültesi
2015-06-22

FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ COŞKU İLE KUTLANDI



FEN EDEBİYAT FAKÜLTESİ 2014-2015 AKADEMİK YILI MEZUNİYET TÖRENİ COŞKU İLE KUTLANDI

Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi 2014-2015 Akademik yılı mezuniyet töreni 20 Haziran 2015 tarihinde Saat: 18:00’de Rektörlük Konferans Salonu’nda coşkuyla kutlandı.

2014-2015 Akademik yılında Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nin Biyoloji, Fizik, Fransız Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Kimya, Kimya İkinci Öğretim, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinden 285 öğrencinin katıldığı mezuniyet kutlamasına Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik KURULTAY, akademisyenler ve mezunların aileleri törene katılarak tören coşkusuna ortak oldu.

Rektör Prof. Dr. Osman Şimşek mezunlara ve mezunların ailelerine hitaben yaptığı konuşmada, mezuniyet törenine olan ilgi ve katılımın yoğunluğundan memnuniyetini ifade etti.

Törende ilk olarak Fen Edebiyat Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin saygı geçişi ve bu geçiş esnasında bölümlerin hazırladığı tanıtım filmleri izlendi.

Törende saygı geçişinin ardından Fen Edebiyat Fakültesi dönem birincisi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Meltem ÖZDİLER, mezunlar adına kürsüye çıktı. Dönem birincisi olan öğrenci, Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde öğrenim görmenin hem zor hem de gurur verici olduğuna vurgu yaparak, bu özel günde mezun öğrencilerin mezuniyet coşkusuna ortak olanlara teşekkür etti.

Mezuniyet konuşmasının ardından Fen Edebiyat Fakültesi dönem birinci, ikinci ve üçüncülerine Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek çiçek ve çeşitli hediyeler takdim etti.

Dönem birinci, ikinci ve üçüncülerine verilen ödüllerin ardından, Fen Edebiyat Fakültesi’nin mezun veren bölümlerinde dereceye girerek birinci, ikinci ve üçüncü olan öğrencilerimize Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Kemal SEZGİNTÜRK tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Ödül törenlerinin ardından bölümlerin mezun öğrencilerine, bölümlerde ders veren akademisyenlerimiz diplomalarını takdim ettiler. Ardından Fen Edebiyat Fakültesi’nin yaş kütüğüne dönem birincisi tarafından plaket çakıldı.

Mezun öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından mezun öğrencilerimizin kep törenine geçildi. Kep töreni esnasında öğrenciler katılımcılara sürpriz yaparak birer karanfil attılar ve ardından keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadılar.