2021-03-12

100. Yılında İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Sempozyumu

İstiklâl Marşı’nın kabulünün üzerinden 100 yıl geçmesi ve 2021 yılının “İstiklâl Marşı Yılı” ilan edilmesi vesileyle, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi olarak “Mehmet Akif Ersoy ve İstiklâl Marşı” konulu bir sempozyum düzenlenmeyi planladık. TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde ve Türk Dil Kurumu iş birliği ile gerçekleştirilecek 100. Yılında İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Sempozyumu’nun açılış programı 19 Mart 2021 günü, saat 14.30’da, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonunda yapılacaktır. Sempozyumun oturumları ise 20-21 Mart 2021 tarihlerinde çevrim içi gerçekleştirilecektir. Program Youtube üzerinden eş zamanlı iki ayrı kanaldan (Kanal A ve Kanal B) yayınlanacaktır.

Herkesi bilgi şölenimize bekliyoruz.

Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ

“100. Yılında İstiklâl Marşı ve Mehmet Âkif Sempozyumu”

Düzenleme Kurulu Başkanı