Fen - Edebiyat Fakültesi
2018-10-29

Fakültemiz Biyoloji Bölümünde Bilmeyen Kalmasın Projesi Gerçekleştirildi



 

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ortaklığında hazırlanan “Bilmeyen Kalmasın” projesi geçtiğimiz hafta Çarşamba ve Perşembe günleri gerçekleştirildi. Fakültemiz Biyoloji Bölümü, Prof. Dr. Evren CABİ ve Biyolog Aybüke KIZILIRMAKLI liderliğinde yürütülen, “Buğdayın Yabani Akrabaları” ve “Ağaçları Tanıyalım” atölyeleri ile Tekirdağ’ın çeşitli liselerinden öğrencileri ağırladı.

 

Buğdayın ve buğdayın yabani akrabalarının bizim için neden önemli olduğuna değinen “Buğdayın Yabani Akrabaları” atölyesi lideri Prof. Dr. Evren CABİ, “Bitki çeşitliliği günümüzde hazine niteliğinde, bu sebeple tarımda ön plana çıkan buğdayın, yabani akrabalarının tanınması ve bu türlerin ileriye dönük bizim için ne anlam ifade ettiğini anlamaları açısından lise öğrencileri için faydalı bir etkinlik gerçekleştirdiğimize inanıyorum” dedi.

 

Ağaçları diğer bitkilerden farklı kılan özelliklere, Türkiye’nin ağaç biyoçeşitliliği açısından önemine ve ağaçların morfolojik özelliklerine değinen “Ağaçları Tanıyalım” atölyesi lideri, Biyolog Aybüke KIZILIRMAKLI, “Çoğumuz her gün yanından geçip gittiğimiz ağaçların isimlerini, özellikle yaşadığımız dünya için olan önemini tam anlamıyla bilmiyoruz. Lise öğrencilerinin ağaçlar, ağaçların korunması ve onların çevre için olan önemini bu proje ile daha iyi kavradıklarını düşünüyorum.” dedi.

 

Bilgi ve teknoloji çağında yaşıyoruz ve genç neslin yetişmesi ve farkındalık yaratmaları adına, üniversite-lise arasında bilgi paylaşımının olması, güncel teknolojilerinin aktarılması bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu zorunluluğa cevap veren “Bilmeyen Kalmasın” projesi, lise öğrencilerimizi vizyon sahibi yapmakla birlikte, onlara farklı bir bakış açısı kazandırmakta ve düşünmeye teşvik etmektedir.