Fen - Edebiyat Fakültesi
2019-03-01

Yerkabuğunu Anlamak Mineral ve Kayaç Örnekleri Sergisi



Fakültemiz Coğrafya Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Yerkabuğunu Anlamak (Mineral ve Kayaç Örnekleri Sergisi) isimli sergi yoğun katılım ile Fakültemiz giriş katında Fuaye alanında açıldı.

Programın açılış törenine Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail YILMAZ, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Evren CABİ, Fen Edebiyat Fakültesi Sekreteri Abdullah YILMAZ, çeşitli branşlardan akademisyenler ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan gelen ilgililer ve üniversitemiz öğrencileri katıldı.

Açılış konuşmasını Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Emre ÖZŞAHİN yaptı. Bu serginin Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen önemli bir etkinlik olduğunu belirten Özşahin, “Türkiye’nin muhtelif kesimlerinden toplanmış kayaç, mineral, maden ve fosil örneklerinin sunulduğu bu serginin temel amacı farkındalık oluşturmaktır. Bu farkındalık Türkiye’nin doğal zenginliklerinin bu sergi vasıtasıyla tanıtılması şeklinde gerçekleştirilmeye çalışılmıştır. Böylece başta öğrenciler olmak üzere tüm ilgililere ülkemizin doğal kaynaklarını oluşturan bu tür zenginliklerimizin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına yönelik bilincin aşılanması sağlanmıştır. Ayrıca bu sergi, Coğrafya Bölümü önderliğinde ileride kurmayı planladığımız “Trakya Doğa Tarihi Müzesi”nin ilk aşamasını oluşturmaktadır. Serginin kurulmasında destekleri için başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mümin ŞAHİN olmak üzere Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Bülent EKER, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanımız Sayın Prof. Dr. İsmail YILMAZ ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Evren CABİ hocalarıma teşekkür ederim. Ayrıca serginin her aşamasında çok büyük hizmetleri olan meslektaşlarıma ve öğrenci arkadaşlarıma da teşekkür ederim. Serginin tüm katılımcılar için çok faydalı olacağı kanaatindeyim, herkese katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. İsmail Yılmaz, törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Sayın Rektör Yardımcım, Üniversitemizin değerli akademik ve idari personelleri ve sevgili öğrenciler, öncellikle sizleri Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı adına sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Genç ve aktif bir bölüm olan Coğrafya Bölümümüz, daha önceki dönemlerde birçok sergi ile seminerle hem öğrencilerimizin karşısına çıktı hem onların daha iyi yetişmesi adına iyi çalışmalar yaptı hem de fakültemizin adının ulusal basında duyurulmasına önemli katkılar sağlamıştır. Bu anlamda Coğrafya Bölümü öğretim üyelerine Fen Edebiyat Fakültesi Dekanlığı adına canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca sergiye katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Serginin hayırlı olması temennisi ile sizleri en derin saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bülent EKER, törende gerçekleştirdiği konuşmasında, “Her şeyden önce aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Yeni bir dönem içerisinde güzel bir yılı birlikte geçirmek için çaba göstereceğiz. Sayın bölüm başkanının bahsettiği gibi kısmetse burada Trakya’ya özgü toprak kayaç ve benzeri uygulamaların coğrafi boyutlar içerisinde tanımlandığı, hatta ilerleyen zaman içerisinde teknoloji boyutunda hologramlarla bunların ifade edildiği bir yapıyı sizlere kısa zamanda sunmak için çaba göstereceğiz. Coğrafya bölümüne bu konuda elimden gelen desteği vereceğimi bildirmek isterim. Her zaman bilim ve ilim konusunda yapılan faaliyetlere destek olmaya çaba gösteriyorum. İnşallah başlangıç noktası olan bu serginin ilerleyen zaman içerisinde müze konumuna gelmesini yüce rabbimden niyaz ediyorum. Sergi, hepinize hayırlı uğurlu olsun.” dedi. Program serginin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle noktalandı.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü’nün hazırlamış olduğu sergide 300 farklı kayaç, mineral, maden ve fosil örnekleri sunulmaktadır. Yoğun ilgiyle gezilen sergi, Fen Edebiyat Fakültesi Fuaye alanı yan koridorunda sürekli bir şekilde sergilenecektir.