Fen - Edebiyat Fakültesi
2022-10-20

INCSOS-VIII ve ICASEM-IV Bilim Kongrelerinin İlk Gün Oturumları Başarı İle Gerçekleşti



Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un himayelerinde, Uluslararası Balkan Üniversitesi iş birliği ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin ev sahipliğinde dünyanın pek çok ülkesinden katılan bilim insanlarının yer aldığı “VIII. Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi (INCSOS VIII)” ve “IV. Uygulamalı Bilimler, Mühendislik ve Matematik Kongresi (ICASEM IV)”nin çevrim içi olan ilk gün oturumları başarı ile gerçekleşti.

13 sanal sınıfta, toplam 65 oturumda, 458 bilim insanının katılımıyla gerçekleşen çevrim içi sunumlar, Fakültemiz Dekanı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ ve Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞ’ın koordinatörlüğündeki teknik masa tarafından başarıyla yönetilerek tamamlandı.

21 Ekim 2022 Cuma günü TBMM Başkanı Sayın Prof. Dr. Mustafa ŞENTOP’un vereceği Açılış Dersi ile Kongrelerin açılışı ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni gerçekleşecek.

Kongrelerin yüz yüze oturumları ise 22 Ekim 2022 Cumartesi günü Fen-Edebiyat Fakültesinde gerçekleşecek. Ayrıca 22 Ekim 2022 Cumartesi günü Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda Balkanlardan katılan akademisyenler ile Türk ve Müslüman toplulukların liderlerinin katılımıyla “Balkanların Geleceği ve Türkiye” başlıklı iki ayrı panel düzenlenecek.