Fen - Edebiyat Fakültesi
2023-11-03

4. Tekirdağ Sosyoloji Günleri Etkinliği Gerçekleşti



 

 

Fakültemiz Sosyoloji Bölüm Başkanlığı ve Tekirdağ NKÜ Sosyoloji Topluluğu tarafından Tekirdağ Sosyoloji Günlerinin dördüncüsü düzenlendi.

Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda Üç oturum şeklinde gerçekleştirilen konferansın ilk oturumu Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan ÇETİN ve Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Güven AVCI’nın açılış konuşmalarının ardından başladı.

Konferansın 1. Oturumu Tekirdağ NKÜ Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’ın başkanlığında gerçekleşti. Gerçekleşen oturumda Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Gamze VAROL, “Olağanüstü Durum ve Halk Sağlığı” üzerine konuşurken, Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli sosyolog Dr. Gülhan GÜNDOĞDU, “Sağlığın Sosyal Hali ve Halk Sağlığı Belirleyicilerinin Tanımlanmasında  Güncel Kavramlar” konusuna değindi. 1. Oturum Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail YILMAZ’ın “Gıda Güvencesi ve Toplum” konulu sunumuyla tamamlandı.

2. Oturum Sosyoloji Bölümü Arş. Gör. Mustafa Ammar KILIÇ’ın başkanlığında gerçekleşti. Tekirdağ NKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Denizcan KUTLU “Sağlıksız Emek Gücü ve Sosyal Devlet: Çağdaş Sağlık ve Sosyal Politika Yaklaşımlarına Dayalı Bir Eleştiri” konusuna değindi. Sosyoloji Bölümü Doktora Öğrencisi Sude SARIÇİÇEK, “Toplumda İşitme Engelli Olmak ve İşaret Dilinin Önemi” hakkında konuşmasını gerçekleştirdi. Oturum, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yüksek Lisans Öğrencisi Büşra DENİZ’in “Sağlık Sosyolojisi ve Sağlıklı Beden İmgesi” sunumuyla son buldu.

Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. İhsan ÇETİN’in başkanlığında gerçekleştirilen son oturumda ise “Take Your Pills: Xanax” isimli belgesel, Uzman Psikiyatrist Murat Volkan BALCI ve katılımcılar eşliğinde sağlık ve sosyoloji perspektifinden tartışıldı. Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği oturumlar toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.