Fen - Edebiyat Fakültesi
2023-11-20

Doğanın Alfabesiyle Yaşamı Oku Konferansı Gerçekleşti.



 

 

Fakültemiz Coğrafya Bölümü tarafından 13-17 Kasım tarihleri arasında kutlanan Coğrafya Farkındalık Haftası münasebetiyle düzenlediğimiz “Doğanın Alfabesiyle Yaşamı Oku” başlıklı konferans düzenlendi. Bu konferansa TRT Zor Yollar Ekibinden Gezgin Emrah ÖZKÖK konuşmacı olarak katıldı.

Fakültemiz Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emre ÖZŞAHİN konferans öncesinde “Bu yıl "Mekânın Gücü" temasının benimsendiği Coğrafya Farkındalık Haftası, dünyadaki birçok Coğrafya Bölümü tarafından farklı etkinliklerle kutlanmaktadır. Bu kutlamalardan birisi de bölümümüzde gerçekleştirilmektedir. Konferansımızın Coğrafya Farkındalığını ve bilincini arttırması temenni ediyorum. Davetimize icabet ettiği için sayın Gezgin Emrah Özkök'e Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ve Coğrafya Bölümü adına çok teşekkür ederim. Bölüm olarak yaptığımız bütün bilimsel faaliyetlere destekleri için Rektörümüz sayın Prof. Dr. Mümin Şahin’e ve Dekanımız sayın Prof. Dr. Celalettin Vatandaş’a da şükranlarımı sunarım. Ayrıca bu organizasyonun düzenlenmesinde büyük emekleri olan sevgili öğrencilerimize de en içten dileklerimle teşekkür ederim. Diğer yandan konferansın ruhumuzda bırakacağı tata ilaveten damaklarımızın da tatlanması için nefis tatlılarıyla destek olan Kayalar Peytat Hayrabolu Tatlıcısına da çok teşekkür ederim. Konferansımızın Coğrafya Farkındalığını ve bilincini arttırması temenni ediyorum.” şeklinde açıklamada bulundu.

Gezgin Emrah ÖZKÖK, “Araziye çıkmadan bakış açısının genişleyemeyeceğini söyledi. Fayların coğrafyada yaşamı var ettiğini, masalların kaynağının bile coğrafyaya bağlı olduğunu dile getirdi. Doğa ve seyahatin değerini anlatan eğitimcilere şu sözüyle ne kadar önemli olduğunu söyledi. 'Ne mutlu yaşam denen kara tahtaya doğanın alfabesiyle birkaç kelime öğreten hocalara' dedi. Bireysel örneğiyle ağaçların yaprak dökmesini cenazeye benzettiğini söyledi. Tarihi yollarımızı bu coğrafyanın hafızası olarak tanımladı. Gezdiği yerlerde insanların ne kadar sıkıntılı da olsa hâlâ hayata karşı sevgi dolu olduklarını belirtti. Tailaron yeryüzünün en eski duaları, vahiylerin de tanığı olduğunu söyledi. 'Dağılınca mavi olucak' diyerek konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Emre ÖZŞAHİN’in Gezgin Emrah ÖZKÖK’e hediye taktim etti. Program, günün anısına takdimin ardından toplu fotoğraf çekimi ve tatlı ikramıyla son buldu.