2022-12-14

Genç Edebiyatçılar Topluluğu ve Okçuluk Toplulukları işbirliği ile

Üniversitemiz Genç Edebiyatçılar Topluluğu ve Okçuluk Toplulukları işbirliği ile 13.12.2022 tarihinde Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda "Edebiyat ve Okçuluk" Söyleşisi düzenlendi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Okçuluk Topluluğu adına Mehmet ŞİMŞEK bir sunum yaptı. Mehmet ŞİMŞEK sunumunda okçuluk tarihinden, geleneksel Osmanlı okçuluğundan söz edip atışlar ve atış türleri hakkında bilgi verdi.

Ardından sunum yapan Genç Edebiyatçılar Topluluğu Koordinatörü ve Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan KAYA edebiyat ve okçuluğun buluşmasını bir sunum eşliğinde anlattı. Özellikle klasik edebiyat şairlerinin şiirlerinden örneklerle okçuluk adet ve ritüellerinin edebiyatta ne şekilde yer bulduğundan söz etti.

Soru-cevap bölümünde izleyicilerden gelen sorular cevaplandı. Okçuluk malzemelerinin de gösterildiği söyleşi büyük ilgi gördü.