Fen - Edebiyat Fakültesi
2023-09-26

VII. Türk Dünyası Matematikçiler Kongresi



 

 

1999 yılında I. Türk Dünyası Matematikçiler Kongresi (World Congress of the Turkic World Mathematicians) Matematik Bölümü başkanı Prof.Dr. Mahmut Ergüt başkanlığında yapılmış ve sonrasında, Türk Dünyası Matematikçiler Birliği (Turkic World Mathematical Society-TWMS) adı altında örgütlenilmiştir. O günden bugüne birliğin Yönetim Kurulu Üyesi olarak Prof.Dr. Mahmut Ergüt görev yapmıştır. Birliğin teşkilat yapısı; Türk dilli her bir devleti temsil edecek bir başkan ve iki yönetim kurulu üyesi seçilerek oluşmaktadır. Ayrıca, kongrenin yapıldığı son ülkenin başkanı, aynı zamanda yeni kongreye kadar birliğin başkanı olarak görevlendirilir.

Bu yıl Kazakistan’ın Türkistan şehrinde yapılan VII. Türk Dünyası Matematikçiler Kongresi sonunda, Türkiye’yi temsilen Türk Dünyası Matematikçiler Birliği Türkiye Cumhuriyeti Başkanı fakültemiz Matematik Bölümü başkanı Prof.Dr. Mahmut Ergüt seçilmiştir. Üstelik VIII. Türk Dünyası Matematikçiler Kongresi’nin de Türkiye’de yapılmasına karar verilmiştir. Türk dünyasına ve üniversitemize hayırlı olsun.

 

  • Türk Dünyası Matematikçiler Birliği Başkanı Akademik Prof.Dr. Bakytzhan Zuhumagulav’dan Türk Dünyası ve bilime yaptığı katkılardan dolayı Prof.Dr. Mahmut Ergüt’e plaket ve madalya takdim etti.