2023-05-03

Fakültemiz Tekirdağ Kanola Etkinliğinde temsil edildi.

Fakültemiz Coğrafya Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri Tekirdağ Valiliği himayesinde Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından organize edilen Tekirdağ Kanola Etkinliği adlı programa katıldı. Bu yıl ikincisi düzenlen kanola festivali halkoyunları gösterisi, müzik organizasyonları, foto safari, enstrümantal müzik dinletisi, resim yapma, fotoğraf çekme atölyesi, davul şov ve darbuka orkestrası gibi alternatif etkinliklerle desteklenmiştir. Program içeriğinin tanıtılmasına yönelik olarak konuşma yapan Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu bu etkinliğin Tekirdağ’ı Türkiye’ye tanıtmak için çok önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekmiştir. Yine program esnasında Trakya Türk TV’ye konuşan Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğretim Üyesi İlker EROĞLU bölgenin coğrafi özelliklerinin kanola tarımına elverişli olduğunu ve bu tarım ürünün alternatif turizm bakımından değerlendirilmesinin de önemli olduğunu dile getirmiştir. Ayrıca Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinin tüm birimleriyle bölgedeki bu tür faaliyetleri bilimsel olarak desteklediğinin de vurgulamıştır.