Fen - Edebiyat Fakültesi
2022-02-23

Kimya Bölümü İntörn Kimyagerlik Eğitim uygulamasında Öğrenci Akademik Danışman buluşması



 

          Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, 4. Sinıf öğrencilerine 2021-2022 Bahar Yarıyılı itibariyle “İntörn Kimyagerlik Eğitim” uygulamasıyla, işletmede Uygulamalı Eğitim Programı başlatıyor. Uygulanacak olan bu (7+1) sistemiyle, Kimya Bölümü 4. sınıf öğrencilerinin haftanın 5 iş gününü, toplamda 15 haftayı Kimya sektörlerinde geçirmesi sağlanarak, öğrencilerin bilgi ve becerilerinin uygulamalı eğitimle pekiştirmeleri hedefleniyor.

           Geçtiğimiz 2020-2021 bahar yarıyılında, pandemi nedeniyle, teorik olarak uygulanan İntörn Kimyagerlik Eğitiminde, öğrencilerimiz ilk kez bu dönem firmalarla buluşturuluyor.

            İntörn Kimyagerlik Eğitim programı, Üniversite-Sanayi iş birliğinin gelişmesine ve daha nitelikli Kimyagerlerin yetiştirilmesine katkı sağlayacağı gibi, öğrencilerimizin sektörde yetişmesinden dolayı, mezuniyet sonrası iş bulma imkanı kolaylaştıracak ve firmaların gelecekte çalıştırmayı düşündüğü Kimyager adaylarını izleme ve değerlendirme fırsatı bularak, ileriki süreçte insan kaynağı oluşturabileceklerdir.

            YÖK tarafından yayınlanan “Yükseköğretimde Uygulamalı Eğitimler Çerçeve Yönetmeliği” kapsamında, Türkiye’de (7+1) uygulamalı eğitime geçiş yapan Kimya Bölümleri arasında, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü, Çukurova ve Sakarya Üniversitesinden sonra, 3.sırada yer almaktadır.     

            “İntörn Kimyagerlik Eğitim” uygulaması hakkında detaylı bilgi, http://fened-k.web.nku.edu.tr/ adresinde yer almaktadır.

              Kimya Bölümü 4. Sınıf öğrencileriyle gerçekleştirdiğimiz, Öğrenci-Akademik Danışman buluşmasında, bize katılarak desteğini gösteren Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celalettin VATANDAŞ’a, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Rıfat BİRCAN ve  Doç. Dr. Sezai ÖZTAŞa, ayrıca, öğrencilerimizin “İntörn Kimyagerlik Eğitimi” uygulamasında, kapılarını açan firmalarımıza göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkürlerimizi sunarız.