2019-09-27

Next Generation Barcoding: How can we sort admixtures and identify species isimli seminer gerçekleştirildi

Üniversitemiz, Fen-Edebiyat Fakültesinde 23-25 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilen “Next Generation Barcoding: How can we sort admixtures and identify species“ isimli seminerde, Almanya’nın Bonn Üniversitesi, NEES Bitki Biyoçeşitliliği Enstitüsünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. Dietmar Quandt konuşmacı olarak yer almıştır.

Günümüz dünyasında artık bitki biyoçeşitliliği hazine niteliği taşımaktadır. Bu nedenle bitkilerin iyi tanımlanması ve bitkiler hakkında araştırmaların ve özellikle tehdit altındaki bitkilerin koruma çalışmalarının sürekli olarak devam etmesi gerekmektedir.

İlgili seminerde, bitkileri yeni nesil barkodlama yöntemiyle nasıl tanımlayabiliriz sorusunun cevabını kendi yürüttüğü çalışmalar ile açıklayan Prof. Dr. Dietmar Quandt, market raflarındaki ürünler gibi bitkilerinde birer barkodlara sahip olabileceğinden ve bunların bitkileri tanımamızı kolaylaştırdığından bahsetti.