Fen - Edebiyat Fakültesi
2023-10-12

SOSYOLOJİ BÖLÜMÜNDEN AÇILIŞ DERSİ VE ORYANTASYON PROGRAMI



 

 

       Sosyoloji Bölümü, yeni eğitim öğretim yılını ilki geçen yıl düzenlenmiş olan ve her yılın başında tekrarlanması planlanan "Açılış Dersi"yle açtı. Aynı programda bu yıl kayıt yaptıran öğrencilere yönelik bölüm ve bölüm öğrenci topluluğu tanıtımları da gerçekleştirdi. Bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler, program öncesinde Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonu fuaye alanında çay ve çeşitli ikramlar eşliğinde kaynaştılar.

       Programda, 1. sınıflara yönelik bölüm oryantasyonunun ve Sosyoloji bölüm başkanı Doç. Dr. Mehmet Güven Avcı'nın takdim konuşmasının ardından, Açılış Dersi'ni Dekanımız ve Sosyoloji Bölüm Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr. Celalettin Vatandaş verdi. Öğrencilerin üniversite hayatı boyunca kişisel gelişimlerine yapacakları yatırımın önemine vurgu yapan ders, öğrencilerin sorularıyla ve bölüm öğretim üyeleri ve öğrenciler arasındaki sohbetle devam etti. 

     Programın ardından Sosyoloji Topluluğu başkanlık seçimi yapıldı. Başkan olarak, önceki dönem başkan yardımcısı olan 2. sınıf öğrencisi Doğan Onat seçildi.